Cercador

 

Fundació Banc dels Aliments

 

ADREÇA: C/Motors, 122 (Barcelona)
TELÈFON: 93.346.44.04
WEB: https://www.bancdelsaliments.org
CORREU ELECTRÒNIC: info@bancdelsaliments.org o atenciovoluntariat@bancdelsaliments.org

HORARI D'ATENCIÓ AL PÚBLIC: de dilluns a divendres de 9h. a 14h.

 

El concepte de "Banc dels Aliments" neix a Phoenix, Arizona (EEUU) al 1966 de la mà de John van Engel. Quasi vint anys desprès, al 1984, el projecte s’introdueix a Europa a través del Banc dels Aliments de París. I al cap de tres anys, al 1987, es funda el primer Banc dels Aliments a Espanya amb seu a Barcelona, sota el nom Fundació Benèfica Banc dels Aliments. El Banc dels Aliments, representa, doncs, una institució pionera en l’àmbit estatal.

El Banc dels Aliments de Barcelona està gestionat per una Fundació privada benèfica independent, apolítica, aconfessional i sense ànim de lucre, el principal objectiu de la qual és recuperar els excedents alimentaris i distribuir-los entre les entitats locals perquè els facin arribar a les persones necessitades.

 

QUÈ FA EL BANC DELS ALIMENTS?

  • La lluita contra el malbaratament i la fam més propera: Els aliments procedeixen bàsicament de la sobreproducció.
  • La primacia de la gratuïtat: EEs aliments es reben i es distribueixen gratuïtament.
  • La seguretat d’una distribució justa: La distribució dels aliments es fa a través d’entitats benèfiques homologades, que per la seva relació directa amb les persones necessitades poden assegurar que els aliments arribin al seu destí final.
  • Coordinació i gestió gràcies a la participació de voluntaris.

 

CAMPANYES SOLIDÀRIES

  • Gran Recapte d’Aliments a Catalunya: és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades.
  • La fam no fa vacances: és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d’aquí rebin ajuda alimentària durant l’estiu.
  • Tió Solidari: Catalunya Ràdio promou la campanya del Banc dels Aliments per recollir menjar per a nadons. Aquesta iniciativa solidària es presenta amb l'objectiu de recordar la tradició de fer cagar el tió als més petits i recollir aliments per als nens de les famílies més necessitades de Catalunya.

 
FES-TE VOLUNTARI!

  • ESTABLE: forma part de l’equip del Banc de forma continuada, col·laborant amb nosaltres d’unaforma fixa i presencial, a partir de 3 dies a la setmana.
  • ESPECIALISTA: si tens uns coneixements específics que creus poden ser útils per millorar la nostra tasca, encara que no sigui de forma presencial, no dubtis en avisar-nos!
Imatges: 

Taula d'entitats de voluntariat

ON EL POTS TROBAR?

El Punt del Voluntariat es troba a Can Jonch, Centre de Cultura per la Pau.

Localització:

Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau
Carrer del Rec, 19
08401 Granollers
Telèfon 93 842 68 34

Horari d'atenció presencial:

Dimarts, de 11,00h a 13,00h.
Dijous, de 18,00h a 20,00h.

Atenció virtual:
www.granollers.cat/voluntariat