Cercador

 

Associació Cultural Amics de l'Àfrica

 

ADREÇA: C/ Torras i Bages, 11 1r 1a (Granollers)

TELÈFON: 93 870 65 58 / 686 25 34 24

WEB: http://www.amicsdelafrica.com

CORREU ELECTRÒNIC: amics_delafrica@hotmail.com

 

L’Associació Cultural Amics de l’Àfrica es va constituir l’any 1991 com a associació cultural sense afany de lucre i amb l’objectiu principal de difondre la cultura africana i establir un punt de relació i trobada entre persones de diferents orígens.

És una entitat laica, independent i plural i s'hi pot associar tothom que tingui el desig i la inquietud de relacionar-se amb gent molt diversa i de col·laborar en les activitats i projectes que portem a terme. Les persones que formen part de l'entitat som gent d'orígens ben diferents: guineans, senegalesos, catalans, gambians, etc.

S'organitzen trobades, cursos, xerrades i conferències, activitats musicals i culinàries, exposicions, cicles de cinema, presentacions de llibres, etc. relacionats amb l'Àfrica i amb els africans que viuen a Catalunya.

La seva tasca es divideix en aquests àmbits:

Activitats formatives:

  • Projecte d’Alfabetització: Classes orals de llengua catalana i d’alfabetització, des de l’any 1994. En aquestes classes es treballa el coneixement de l’entorn: la ciutat de Granollers; la cultura, festes i tradicions catalanes, etc.
  • Taller T-Cos: L’any 2005 es va iniciar el taller de costura per a dones immigrades. S’ensenya a cosir i es fan classes de català i alfabetització. Es participa en fires i parades.

Activitats de difusió:

  • Es desenvolupen activitats de difusió i sensibilització per donar a conèixer la realitat de les persones nouvingudes a la ciutat i així afavorir l’intercanvi i el coneixement mutu.
  • Organització de conferències, presentacions de llibres i el cicle de cinema d’autors africans.
  • Celebració de la festa anual de l’entitat.
  • Edició d’un Butlletí per Sant Jordi.

Cooperació pel desenvolupament:

  • Impulsant projectes de cooperació en diversos països d’on són originaris els alumnes.

Punt d’informació:

  • L’entitat és un referent a la ciutat, pel que fa a la difusió d’informació, assessorament, orientació, acolliment i seguiment dels processos de la vida quotidiana de les persones nouvingudes o que fa poc temps que viuen al municipi.

 

Imatges: 

Taula d'entitats de voluntariat

CURSOS

Dirigit a tota persona, major d’edat, interessada en adquirir els coneixements per saber com actuar en una situació d’emergència